До Дня Києва 25 травня мер столиці Віталій Кличко анонсував відкриття пішохідно-велосипедного місту.

Про це повідомили у прес-службі мира Києва.

Наразі вже відомо, що міст буде з'єднувати парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. При цьому офіційне відкриття відбудеться о 20:00.

При цьому у прес-службі додали, що новостворений міст буде об'єднувати відразу два туристичних маршрути - парк "Володимирська гірка" та парк "Хрещатий" і буде служити виключно для пішоходів і велосипедистів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Відомо, що його довжина складатиме близько 210 метрів, ширина буде змінної - від 6 метрів в регулярних зонах до 14 метрів в зонах оглядових майданчиків. Крім того відзначається, що мостовий перехід був зроблений з бетону, заліза і скла.

Також на мосту передбачається облаштування оглядових майданчиків, звідки відкриватиметься вид на Дніпро, панорами Лівобережжя та історичного Подолу.

Варто нагадати, що у Києві вже на фініші монтаж грандіозного пішохідно-велосипедного моста. Відкриття мосту із нереальним краєвидом заплановано вже через три дні - 26 травня. У мережі опублікували знімки, як виглядає міст за лічені дні до старту експлуатації.

Нагадаємо, останні півроку виявилися, напевно, найгарячішими за кількістю обурень та підозр у корупційних махінаціях столичної влади. Незаконні забудови, залякування та переслідування депутата Київради, що весь час намагається побороти роздачу земель сумнівним особам.

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві споруджують новий велосипедно-пішохідний міст, який з'єднає дві туристичні зони - Володимирську гірку та Арку дружби народів, матиме скляну підлогу. Влада української столиці планує до Дня міста, який Київ традиційно святкує наприкінці травня, відкрити довгоочікуваний пішохідно-велосипедний міст.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві Рибальський міст, який кілька років був перекритий для автомобілів, повністю перекрили і для пішоходів: нещодавно біля нього встановили паркан і табличку, яка інформує про майбутні будівельні роботи. Крім того, на мосту з'явилася охорона, яка не пускає на його територію перехожих.