Незважаючи на величезний перелік важливих для столиці та киян проблем, впродовж останніх місяців інтенсивність їх вирішення фактично впала до нуля – цієї весни пленарні засідання Київради відбувалися всього кілька разів. Питань накопилося стільки, що розглядання порядку денного одного засідання майже щоразу вимушені проводити по кілька днів. Втім, днями мер Києва підписав розпорядження, яке ще більше віддалило дату проведення наступного засідання. Саме це і спровокувало жорстку хвилю обурень депутатів Київради, які виклали свої вимоги в офіційному зверненні до Віталія Кличка. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Київрада стала "жертвою перегонів"

Весняний період в столичній мерії важко назвати робочим – судячи по мізерній кількості проведених пленарних засідань Київради, він більше нагадує канікули. Такий равликовий темп вирішення міських питань обурює не тільки мешканців Києва, які місяцями вимушені чекати на розгляд тих чи інших питань, а, як виявилося, і частину столичних депутатів.

"Так виглядає, що в географічних межах Києва головною інституційною жертвою президентських перегонів стала Київрада. На початку весни її боялися скликати, бо перший тур, потім боялися і нервували перед другим, а тут вже й інаугурація давно пройшла, а спокійніше не стало. За останні два місяці Київрада збиралася аж тричі, здебільшого допрацьовували порядки денні за лютий і березень", – зазначає депутат Київради, секретар Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції Андрій Осадчук.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тож перенесення дати проведення ІХ пленарного засідання на 3 тижні, зазначене у відповідному Розпорядженні Київського міського голови від 28 травня, стало останньою краплею.

"Наразі вже сотні і, напевно, тисячі питань міста, громадян і підприємців застигли в безкінечній черзі. Засідання, що планувалося на 30 травня, мер розчерком пера без жодних пояснень переніс на 20 червня. Йому видніше, він за законом – людина президента. Думаю, ми свідки плавного сповзання єдиного органу самоврядування столиці в стан клінічної смерті", – відзначає депутат Київради Андрій Осадчук.

Для призупинення роботи – жодних обґрунтувань

Наступного ж дня після підписання Віталієм Кличком відповідного розпорядження на Постійній комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції було прийняте рішення про написання невідкладного звернення на ім'я міського голови та секретаря Київської міської ради.

"За результатами розгляду вищезазначеного питання, постійна комісія дійшла одностайного висновку про повну відсутність будь-яких обґрунтованих підстав для фактичного призупинення роботи Київської міської ради та чергового перенесення пленарного засідання на 20 червня. Постійна комісія вважає неприпустимим ставити питання управління столицею України і вирішення поточних проблем громади Києва в повну залежність від вирішення політичних питань керівництвом КМДА та Київради", – зазначено в офіційному зверненні.

У зв’язку із зазначеним, члени постійної комісії поставили чітку вимогу – призначити пленарне засідання та скликання ІХ сесії Київради у найкоротший термін, але не пізніше 6 червня.

Як повідомив Знай.ua секретар комісії Андрій Осадчук, станом на 31 травня, жодної відповіді поки не надійшло ані від мера Києва Віталія Кличка, ані від його заступника Володимира Прокопіва.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що розпіарена Кличком система відеонагляду на межі краху: витік данних провокує теракти і злочини.

Також Знай.ua повідомляв, що команда Кличка ігнорує рішення суду: накручені тарифи ніхто знижувати не збирається.