Понад 5 тисяч людей проїхали на велосипедах вулицями Києва. У столиці пройшов велодень, присвячений боротьбі за безпеку руху на дорогах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

Акція велосипедистів почалася на Софійській площі, потім колона рушила вулицями столиці в напрямку парку "Муромець". Цікаво, що до велосипедистів приєдналися також посол Індії в Україні Партха Сатпатхі і представники посольства Індії.

Так активісти привертали увагу до необхідності посилення контролю за швидкістю руху автотранспорту на дорогах, аби попередити ДТП із постраждалими велосипедистам.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У акції взяв участь міський голова Віталій Кличко. Зазначимо, він з’являється на велосипеді перед публікою не вперше. До прикладу, саме так він приїхав на інавгурацію президента.

Раніше кияни часто нарікали на обмежену кількість велодоріжок у столиці. Кличко наголосив, що велоінфраструктура столиці продовжує розвиватися, але не так швидко, як цього би хотілось.

Мер зазначив, що створено спеціальний департамент, який розробляє і втілює план розвитку велоінфраструктури. А минулого року в Києві з’явилися пункти прокату велосипедів. І їх кількість збільшується.

Нагадаємо, киян попередили про нововведення в підземці.

Як повідомляв Знай.ua, киян попередили про перебої в роботі метро.

Також Знай.ua писав, що Кличко зганьбився зі своїм скляним мостом.