За засмічення міста в Київській міській раді вирішили суворо карати. Штрафи та відповідальність посиляться. Що для цього зроблять чиновники?

Про подробиці нової ініціативи повідомив депутат Київради Ігор Мірошниченко, - пише НВ.

сміття у парку

Проект звернення до Верховної Ради з відповідною ініціативою вже підтримала постійна комісія з питань екологічної політики.

За словами Ігоря Мірошниченка, головний посил законопроекту – забезпечення невідворотності покарання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Таким чином, цілком ймовірно, скоро у столиці зібльшать суми штрафів та ловитимуть порушників.

прибирання сміття у парках

"Викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей вагонів поїздів, за борт річкового або маломірного судна, з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв тягне за собою попередження або накладення штрафу. Заплатити потрібно буде від 340 до 850 грн, – зазначив депутат.

Крім того, також штрафуватимуть і жителів сіл та невеликих містечок, які викидають відходи в невідведених для цього місцях.

штрафи

Якщо ж громадянина зловлять за повторним порушенням, штраф зросте від 850 до 1700 гривень.

Також у Київраді запропонували ввести інститут муніципальних інспекторів, які будуть контролювати ситуацію на вулицях міста, оскільки працівники Нацполіції з цим навряд чи впораються.

Нагадаємо, нахвалений скляний "міст Кличка" потонув у відходах. Пам'ятка столиці перетворюється на звалище.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Київраді запропонували оригінальний спосіб боротьби з курцями.

Також Знай.ua писав про те, що алкоголізм та кілмат виявились взаємоповязаним.