В одному з травмпунктів Києва медпрацівники відмовились витягати кліща з дитини.

По словах спеціалістів укуси в ногу не являються їхнім профілем, вони спеціалізуються на голові.


Кількість Українців уражених хворобою Лайма після нападу кліща невпинно зростає. В одному тільки Києві цього року зафіксували близько 42 інфікованих, а це вже втретину більше ніж того року, розповіли у сюжеті журналісти ТСН.

Бабуся виводить 7-річну Аню від травматолога, їй видалили залишки кліща біля вуха. Паразита на дівчинці помітили після прогулянки парком, бабуся дівчинки лікар, тому видаляти кліща вирішили самостійно. Однією з перших рекомендацій лікарів є спроба витягнути кліща самостійно якнайшвидше, проте дуже важливо не пошкодити його, бо тоді можливість зараження зростає. Якщо є сумніви у можливості витягти збудника хвороби самостійно, краще негайно звернутись до лікаря.


Але у Києві з медициною все не однозначно. Юристка Анна привезла сина до травмпункту на Печерську, але допомагати хлопчику навідріз відмовились, бо він уп’явся в ногу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Я почула дивні речі: якби кліщ був у голові, то ми витягнули, бо в нас інший напрямок", - повідомили мати хлопчика.

У самому ж травмпункті, який має назву щелепно-лицевий повідомляють:

"Скандал був, кожен лікар, який працює, відповідає за свою ділянку голови, тулубу. Треба їхати на загальний травмпункт, у нас щелепно-лицевий і нейрохірургічний".


Стурбована мати сина називає таку відмову службовим злочином із ненадання допомоги і чекає результатів службового розслідування по цій ситуації. Вона каже, що направили в цей травмпункт працівники швидкої допомоги.

"Ми втратили час", - заявляє вона.

Паразит якого відмовились виймати вночі працівники травмпункту, виявився носієм хвороби Лайма. Чи інфіковано хлопця — стане відомо з часом. Сам укус інфікованої комахи не означає, що людина точно захворіла, необхідні спостереження за постраждалим. Кожного року півтори тисячі українців хворіють на синдром Лайма і найчастіше недуг передається через кліщів.

Нагадаємо, що нові штрафи за сміття: українців попередили про суворе покарання.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що цвіль, бруд і розруха в дитячій інфекційній лікарні шокували українців: "Наберетеся такого, що ніхто не вилікує".

Також портал "Знай.ua" інформрував, що на мосту Кличка знайшли ще один дефект: від таких фото стає соромно.