Все більша кількість жителів Києва страждає від укусів клещей. Особливо вони активізувалися цієї весни. Відомо, що в цьому році медики зафіксували в 3 рази більше випадків хворих на хворобу Лайма в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, передає ТСН.

В 2019 році вже стало відомо про 42 випадки хвороби Лайма, він же кліщовий бореліоз. Так, в лабораторіях Києва всього досліджували більше 200 кліщів, яких люди знімали з себе.

Медики дають рекомендації щодо того, що кліща потрібно якнайшвидше витягти. При цьому важливо повністю видалити його, адже збільшується небезпека інфікування, якщо в тілі залишилася хоча б лапка кліща.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Раніше повідомлялося, що з травня по вересень по всій країні активізуються кліщі – це дуже небезпечні істоти, вони можуть переносити ряд серйозних захворювань.

З кліщами можна зіткнутися під час відпочинку на природі. Тому дуже важливо подбати про засоби захисту від них, також необхідно берегти від шкідників і домашніх тварин.

Якщо ви збираєтеся в ліс, краще вибирайте світлий одяг, так кліща буде легше помітити.

Одяг повинна добре закривати ваше тіло. Заправляти штани в шкарпетки, взуття повинна бути закритою. Куртку або одягайте сорочку з довгим рукавом. Також не забудьте про головний убір. Адже кліщі підстерігають не тільки в траві, можуть впасти навіть з гілок дерев.

Нагадаємо, Супрун попередила українців про смертельну небезпеку.

Як повідомляв Знай. ua, львів'янам тимчасово заборонили відвідувати парки.

Також Знай. ua писав, що українців попередили про невидимої небезпеки на відпочинку.