Сьогодні вранці, 22 березня, в Києві на станції метро "Палац Спорту" чоловікові стало погано. Це помітила працівниця метрополітену і звернулася до поліцейського, який вміло скориставшись дефібрилятором, відкачав його.

Про це повідомила лікар Христина Ярмоліна на своїй сторінці у Фейсбуці.

Своєчасно та правильно надана реанімаційна допомога полегшила лікування 56-річного чоловіка. Якщо після приїзду в лікарню у нього спостерігали порушення свідомості, то через 10 годин він вже орієнтувався в часі, просторі, пам'ятав себе.

"Хворий продовжує лікування у відділенні реанімації та інтенсивної терапії і запитує: "Коли вже додому?"Тому стоячи аплодуємо герою, який врятував сьогодні життя, і всім-всім, хто бореться за встановлення дефібриляторів і навчання працівників метрополітену",- написала медик.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як розповів сам поліцейський-рятівник, то він побачив на пероні чоловіка без свідомості, попередньо - з серцевою недостатністю.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

"Я помітив, що обличчя у пасажира має блідо-синій колір, а також уповільнене дихання і слабке серцебиття. А потім негайно взяв стаціонарний дефібрилятор і почав серцево-легеневу реанімацію, яку продовжував близько 20 хвилин, поки чоловік не прийшов до тями. Далі на станцію прибули медики і госпіталізували хворого до лікарні",- розповів поліцейський Олександр Рашевський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кияни розвели багаття для шашлику на балконі багатоповерхівки -" досі газ не підключили". Під Києвом, в місті Ірпінь, жителі квартири в одному з житлових кварталів вирішили приготувати шашлик, не виходячи з дому.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Киянин у метро натягнув кепку на протигаз - " Шах і мат, коронавірус!" У київському метро на Гідропарку помітили чоловіка в протигазі.

Також «Знай.иа " писав, що Київські копи перетворилися на баб-повитух на завантаженій дорозі: "народжую!" Під Києвом правоохоронці допомогли дістатися до лікарні жінці, яка поспішала на пологи.