Україну в найближчий місяць чекає важкий період в ситуації з коронавірусом. Таким прогнозом поділився Міністр охорони здоров'я Максим Степанов В ефірі ток-шоу"Право на владу".

За його словами, загострення епідеміологічної ситуації слід очікувати приблизно до середини квітня. Імовірність цього, зазначив чиновник, «100%».

Степанов додав, що у всій країні тільки Херсонську область можна вважати "жовтою" зоною епідеміологічної безпеки. Левова ж частина областей знаходиться або в "помаранчевому", або в" червоному" секторі.

Також міністр зазначив, що найгірша ситуація із завантаженістю ліжок з киснем зараз в Києві — там зайняті до 80% вільних місць.

коронавірус, скріншот з відео
коронавірус, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Є й хороші новини, вважає Степанов: в Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях епіситуація вже стабілізувалася. За його словами, там зменшується кількість госпіталізацій пацієнтів. Таким позитивним ефектом, упевнений міністр, володіють карантинні обмеження.

Нагадавши, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Як повідомляв Знай.uа, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.uа писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.