Для Київського метрополітену закуплять півсотні новеньких вагонів, які приємно здивують пасажирів. Про це розповіли у виданні «Сьогодні».

Як повідомляється, нові вагони будуть не тільки безшумними, але і більш місткими, так як між ними можна буде вільно пересуватися.

У світі давно вже відмовилися від окремих вагонів в метро, таких, як досі використовуються в Києві. Вагони наскрізної конструкції - більш місткі і практичні.

Така конструкція вагона також дозволяє рівномірно розподіляти пасажирів по всьому складу, тоді як зараз один вагон може бути забитий вщерть, а інший – залишитися практично порожнім.

"Наші станції глибокого залягання побудовані так, що проходи між центральним залом і платформою є тільки в центральній частині поїзда, а в торцеві вагони йде зовсім мало пасажирів", – поділився з виданням транспортний експерт Олександр Кава.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

В Україні також є можливість випускати такі вагони, якщо нововведення приживеться і окупиться.

Нагадавши, Локальний локдаун: які регіони посилили карантин із закриттям ТЦ, кафе і транспорту

Раніше ми повідомляли, карантин православним не писаний: тисячі українців пройшлися хресною ходою.

Як повідомляв " Знай.ua", киян попередили про закриття метро, ковид перемагає.