У Києві оновлять скульптуру виделкового кота. Про це повідомила Київський екскурсовод Софія Грабовецька на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Екскурсовод Софія Грабовецька організувала акцію на підтримку реставрації скульптури виделкового котика, яку розмістив скульптор Костянтин Стрикуцький в Золотоворітському сквері в 2009 році.

Скульптура кота знаходиться на дереві і складається з 600 пластикових одноразових виделок. За 12 років Матеріал відчутно зіпсувався, тому вилковому коту необхідна Реставрація.

Виделковий кіт, фото: Facebook Софія Грабовецька
Виделковий кіт, фото: Facebook Софія Грабовецька
Виделковий кіт, фото: Facebook Софія Грабовецька

В рамках реставрації Запущено збір одноразового посуду на станції організації "Україна без сміття" по вулиці Саперно-Слобідська, 25/4. Приймаються чисті і сухі одноразові пластикові вилки.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Вже під час локдауну на рампі стоїть окрема коробка, в яку вкидаються одноразові білі виделки. Після карантинних обмежень шукайте бокс у сортувальному залі." - написала Софія Грабовецька.

Після збору необхідної кількості матеріалів Костянтин Стрікуцький оновить скульптуру і виделковий кіт продовжить тішити жителів столиці.

Публікація Софії Грабовецької: Facebook
Публікація Софії Грабовецької: Facebook
Публікація Софії Грабовецької: Facebook

Нагадаємо, що росіянин зліпив зі снігу копію київської Батьківщини-матері, українці не оцінили: "Охолола?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Франківську обезголовили Шевченка

Також, "Знай.uа" писав, що під Харковом бронзового Леніна пустять з молотка - "Почім кілограм Вождя?"