Квітень порадує українців сонячними днями та вищою температурою повітря на стовпчиках, ніж це було у березні.

Протягом місяця середня температура буде коливатися в межах 8-11 градусів тепла по всій території України. В горах цей показник очікується в межах 5-6 градусів тепла.

Квітень у Києві, фото: Уніан

Про це повідомляють синоптики на сайті Укргадрометцентру.

Місячна кількість опадів у квітні очікується 30-57 мм, в Карпатах 62-88 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами синоптиків, дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря у квітні в Україні становить 7-11 градусів тепла, в гірських районах 2-6 градусів тепла. Приблизно на такі цифри варто орієнтуватися і у квітні 2021 року.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 6-16 градусів морозу, в Карпатах та на північному сході до 17-22 градусів морозу, на Львівщині та крайньому півдні місцями 3-5 градусів морозу. Абсолютний максимум температури повітря - 26-33 градусів тепла, в горах 21-22 градусів тепла. Але такі цифри більше схожі на літо.

За інформацію Укргідрометцентру, середня місячна кількість опадів складає 22-62 мм, на Закарпатті та в Карпатах до 65-84 мм, на високогір‘ї 102-107 мм.

Нагадаємо, українцям розповіли, як вчасно розпізнати гайморит і що може допомогти його позбутися на ранніх стадіях.

Як повідомляв портал Знай.ua, весна засушити землю до тріщин: синоптик попередив українців тривожним прогнозом.

Також портал Знай.ua писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.