Українців попередили про змінення цін на популярні продукти харчування, які можуть вступити в силу вже з кінця весни.

Як повідомив економічний експерт Борис Кушнірук, через сезонний фактор багато продуктів здешевшає, проте паралельно дещо буде і дорожчати. Сьогодні, наприклад, росте ціна на сированні товари, і це обумовлено здорожчанням палива, повідомляє "Obozrevatel".

"Сам факт зростання цін на паливо відображає загальне зростання цін на товари. А якщо додати до цього, що ми підвищили мінімальну зарплату, то все це провокує зростання цін", – розповів Кушнірук.

За його експерта, з кінця весни розпочнеться новий урожай овочів і фруктів, що призведе до зниження цін.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Також треба враховувати, що урожай цього року, з огляду на все, буде непоганий з основних культур. Це теж буде сприяти зниженню, оскільки в кормах зерно займає значну частку, відповідно, будуть дешевшими яйця і м'ясо", – зазначив він.

Зазначимо, що через карантинні обмеження змінилися і споживчі запити українців. В Україні карантинні обмеження вплинули на споживчі звички 63% українців. Тому в 2020 році 66% громадян скоротили витрати на алкоголь, і на 64% стали рідше відвідувати ресторани і бари. Крім цього, 31% українців стали витрачати більше на лікарські засоби.

Раніше повідомляли, в Україні продовжать зростати ціни на продукти: "Cоняшникова олія вже по 60 грн".

Як повідомляв Знай.uа, подорожчання продуктового кошика: на скільки за рік змінилися ціни на крупи, хліб і макарони.

Знай.uа писав, жорсткий локдаун у Києві з 20 березня по 9 квітня: що буде закрито і кому дозволять працювати.