Проїзд у Києві подорожчає вже найближчим часом. Про це стало відомо з повідомлення глави компанії «ТРАНСГРУП» Володимира Назаренка під час онлайн-конференції.

За його словами, столичні перевізники домовилися про те, що піднімуть ціну на проїзд у маршрутках вже цими вихідними. Планується, що стрибок цін відбудеться 2-3 квітня.

Назаренко зазначив, що питання подорожчання проїзду в деяких маршрутках Києва не зняли, а тільки відстрочили до квітня.

Відстрочка вийшла через те, що влада міста запросили перевізників обговорити питання подорожчання і проблеми, з якими зіткнулася галузь в період локдауну.

Те, що в столиці збільшили допустиму кількість пасажирів у громадському транспорті, трохи поліпшило ситуацію, однак рішення про подорожчання це не скасовує.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Планується, що проїзд подорожчає на 1-2 гривні, все залежатиме від маршруту. Можливо, підвищення проїзду вплине також на популярність деяких напрямків. Однак для перевізників це шанс підвищити виручку на 3-5%, і за ці гроші перекрити витрати на паливо.

Не виключено, що попереду-друга хвиля подорожчання, після якої проїзд у маршрутках підніметься до 12 гривень.

"Вартість проїзду повинна бути не менше 12 гривень, але ми також розуміємо платоспроможність населення, і на даний момент вибираємо щось середнє, щоб і самим вижити, і щоб люди не обурювалися», – зазначив Назаренко.

Раніше повідомляли, професор, який передбачив пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.