До липня в Україні поступово підніматимуться ціни на молочні продукти.

Як розповіли в Асоціації виробників молока, основна причина здорожчання - погода.

"Основним фактором зростання цін на молочні продукти стали наслідки погодних катаклізмів 2020 року, оскільки через посуху і втрати посівів вартість кормів для корів зросла на 80%. Крім того, істотним чинником є ​​інфляція, яка у січні-лютому становила більш як 1%", - пояснили в асоціації.

Так, молоко жирністю 2,5% (у плівці) за наступні 3 місяці подорожчає на 40 коп. - орієнтовно до 25 грн. 40 коп. за літр. Кефір ( 2,5% у плівці) - на 70 коп. - до 31,3 грн за літр. Сметана (15% у плівці) - на 4 грн - до 28,6 грн за упаковання 400 грамів. Сир (жирністю 9%) - на 1,4 грн - 58 грн за 400-грамову упаковку.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також очікується подорожчання вершкового масла (72%) - майже на 3 грн - до 48 грн за пачку 200 грам. Твердий сир подорожчає на 90 коп. - до 229,3 грн за кілограм, або 38 грн за упаковання фасуванням 160 грамів.

Раніше повідомляли, в Україні продовжать зростати ціни на продукти: "Cоняшникова олія вже по 60 грн".

Як повідомляв Знай.uа, подорожчання продуктового кошика: на скільки за рік змінилися ціни на крупи, хліб і макарони.

Знай.uа писав, жорсткий локдаун у Києві з 20 березня по 9 квітня: що буде закрито і кому дозволять працювати.