Повний локдаун в Києві запровадили на 2 тижні - за попередніми даними, він триватиме з 5 до 16 квітня. На цей час закриваються усі навчальні заклади, транспорт переходить в режим спецперевезень, а торгівлю дозволено лише продуктами харчування з умовою дотримання карантинних обмежень.

Однак чи закінчиться локдаун в Києві 16 квітня, наразі невідомо. Ситуацію прокоментував заступник голови Кличка Валентин Мондриївський.

КМДА, фото Wikimedia Commons
КМДА, фото Wikimedia Commons

Чиновник сподівається, що після 16 квітня карантин у Києві послаблять, але не виключає, що обмеження можуть продовжити.

"Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати якою буде ситуація із захворюваністю, але сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня вже почнуть давати результати, і ми матимемо позитивну динаміку у середині квітня, розірвемо ланцюжок захворюваності й зможемо розглядати варіант послаблення обмежень", - вважає Мондриївський.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Валентин Мондриївський, фото КМДА

Заступник Кличка додав, що влада розуміє, як негативно обмеження впливають на економіку та бізнес, але карантин наразі необхідний, адже ситуація у лікарнях складна і кількість хворих та померлих від вірусу збільшується щодня.

"Подібні рішення щодо посилення карантину непопулярні, але зараз вони приймаються на рівні багатьох країн, аби знизити кількість захворювань та навантаженість на медичну систему. У нас просто немає іншого виходу", - резюмував заступник Віталія Кличка.

Нагадаємо, проїзд у Києві подорожчає вже найближчим часом. Про це стало відомо з повідомлення глави компанії «ТРАНСГРУП» Володимира Назаренка під час онлайн-конференції.

Як повідомляв Знай.uа, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай.uа писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.