Починаючи з 5 квітня в Києві набув чинності режим спецпропусків для проїзду в громадському транспорті. Через те, що деякі підприємства не встигли оформити документи для своїх співробітників, спроби дістатися на роботу перетворилися на справжнє випробування.

Про це повідомляє "Vgorode.ua".
Прийом заявок на отримання спецпропусків стартував перед вихідними, тому багато жителів столиці ще не встигли отримати дозвільні документи. Через це, в понеділок, 5 квітня в ранкову годину пік можна було спостерігати сварки з поліцією, крики і спроби пробратися на роботу за "липовими" перепустками.

Як у Києві розпочався режим спецпропусків. Фото: скріншот " Сегодня"
Як у Києві розпочався режим спецпропусків. Фото: скріншот " Сегодня"

За інформацією PavlovskyNews деякі пасажири намагалися пройти в метро за підробленими перепустками. Зокрема, на станції "Академмістечко" помітили пасажирів, у яких задня частина пропуску була абсолютно порожньою. На них не було ні імені, ні печатки. Саме в такому вигляді їх продають в Інтернеті.

Скріншот допису
Скріншот допису

З такими перепустками правоохоронці не пускали в метро. Багатьох це обурювало, і вони влаштовували гучні конфлікти з поліцією.

Не менш складна ситуація спостерігається і з наземним транспортом. На багатьох зупинках громадського транспорту чергують поліцейські, які перевіряють документи у пасажирів.

У деяких маршрутках можна проїхати без спецпропуску. Фото: Олександр Марущак, " Сегодня"
У деяких маршрутках можна проїхати без спецпропуску. Фото: Олександр Марущак, " Сегодня"

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Але, деякі приватні перевізники поки нехтують обов'язковим пред'явленням спецпропусків. Однак на деяких маршрутах їздять поліцейські, які все ж перевіряють перепустки у пасажирів.

Нагадаємо, раніше Кличко відправить маленьких киян до школи, але не всіх

Як повідомляє портал Знай.uа, локдаун накрутить тарифи в київських маршрутках: готуйте 10 гривень

Також Знай.uа писав, що у Києві розлючений натовп ледь не розірвав кондуктора тролейбуса - " чому без маски?!"