Киянин Сергій Багаліка - один з тих, хто пропагує декретну відпустку для татусів, і розповідає про власний досвід у соціальних мережах.

Нещодавно Верховна Рада України остаточно схвалила декретну відпустку для чоловіків. Закон дозволяє взяти одноразову оплачувану відпустку на 14 днів: чоловіку, дружина якого народила дитину; бабусі, дідусеві або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за малечею.

Як це - бути татом у декреті - Сергій розповів в ефірі українського телеканалу. Чоловік працює поліцейським, і вже 7 місяців разом зз дружиною виховує сина Тимофія.

"Ще до народження дитини ми з дружиною вирішили, як буде економічно вигідно для нашої родини, тому що дружина заробляє трошки більше. Ми домовилися: хто буде більше заробляти, той і піде далі працювати, а інший піде у відпустку по догляду за дитиною. Насправді, коли народився Тимофійчик, я ще не знав, що не мав такого права – "піти у відпустку", – ррозповів Сергій.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Чоловік зізнається, що виховання дитини – робота складна. Але київському поліцейському дуже приємно проводити час із сином з перших днів його життя.

"Його перші посмішки, перші повзання, і коли він вперше починає самостійно сідати – ці емоції неможливо замінити абсолютно нічим", – ділиться враженнями Сергій Багаліка.

Нагадаємо, Володимир Зеленський анонсував боротьбу з олігархами: питання Донбасу залишилося в таємниці

Як повідомляв "Знай.ua", 14 це багато чи мало? Олена Зеленська поставила важливе питання про чоловіків

Знай.ua писав, Рада прийняла законопроект про розмитнення євроблях: що потрібно знати водіям