Українцям варто готуватися до чергового підвищення тарифів. Влітку вартість природного газу буде в два рази вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ за квітень 2021 року.

"Очікується, що влітку вартість природного газу більш ніж удвічі перевищить цінові мінімуми минулорічного літа. Тому внесок газу сформує більше третини річної адміністративної інфляції в II кварталі", - зазначили в НБУ.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Варто відзначити, що в Нацбанку вважають, що до кінця року ціни на газ встановляться на рівні показників аналогічного періоду минулого року. Очікується, що це відбудеться завдяки поступовому зниженню ціни газу на європейських газових хабах протягом року і посиленню конкуренції на внутрішньому ринку.
У НБУ зазначили, що українцям варто готуватися і до підвищення тарифів на опалення і гарячу воду в 2021 році. Таке підвищення варто очікувати, адже тарифи на опалення та гаряче водопостачання не коригувалися в 2020 році, незважаючи на подорожчання газу і зростання витрат на оплату праці.

Раніше ми повідомляли, найбільше люди переплачують за опалення та послуги, яких просто їм не надають.

Як повідомляв "Знай.ua", річний тариф на газ з 1 травня 2021, українцям детально розповіли про субсидії, "останню надію" і нові ціни.

Також "Знай.ua" писав, що українцям вдалося погасити понад 90% рахунків за комуналку: сплачено мільярди.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще