У Голосіївському районі Києва зафіксували випадок сказу у лисиці. До того ж ця лисиця укусила місцеву жительку.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Так, стало відомо, що 17 квітня тварина забігла на подвір’я у Голосіївському районі та сховалась під дошками. Цього ж дня тут проходила жінка і тварина укусила її. Наразі вона отримує лікування у місцевій лікарні.

Наступного дня було виявлено труп лисиці. Дослідження виявило свічення характерне для сказу тварин.

Лисиця, фото: скріншот з відео
Лисиця, фото: скріншот з відео

"Сказ – гостре інфекційне захворювання. Сказ може передаватись людині чи тварині не лише через укус, а також при ослиненні. Встановлено, що у тварин слина може бути заразною до появи клінічних ознак. Тобто, можна заразитись від тварини, яка не виглядає хворою, а є носієм сказу. При цьому тварина не агресивна, а лагідно облизує того, кого любить", - сказано у повідомлення.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що через те, що Київ із усіх боків межує з лісопарковими зонами, які мають численні резервуари збудника сказу, необхідно уважно ставитись до здоров’я власних тварин, а також тих, що проживають поряд. Для цього варто не пропускати щеплення домашнім улюбленцям. Вакцинацію тварині потрібно робити щорічно.

Нагадаємо, раніше друзі людини на варті України: кінологи похвалилися чотирилапими прикордонниками

Як повідомляє портал Знай.uа киянка прихистила в квартирі свиню замість собаки: "охороняє, як бійцівський пес"

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Знай.uа писав, що найстаріша кішка в світі пережила кілька поколінь: тварині вже 160 людських років