Іноземні радники неодноразово казали, що місту потрібен новий план Подільсько-Воскресенського мосту, більш реальний. Бо старий був утопічним від самого початку.

Про це розповів транспортний інженер, фахівець з транспортного аналізу і планування Віктор Петрук блогеру Катерині Павловій у її блозі «in kyiv» на Youtube.

«В генплані 2003 року планували 3 мости, 2 лінії метро та 53 розв'язки. З усього цього жодна лінія метро не побудована, з 53 розв'язок побудовано 5 і ще 2 поза планом, а з мостових переходів не побудовано нічого. Тобто за фінансовою складовою це неадекватні плани, Подільсько-Воскресенський міст не міг бути побудований, бо він не був забезпечений фінансовими ресурсами», - підкреслив він.

Петрук розповів, що видання Deutsche Welle повідомило згодом, що Подільський мостовий перехід увійшов до німецького посібника з будування як приклад неналежного будівництва. Були проведені перемовини з німецькими фахівцями і після досягнення домовленості німецькі інвестори мали би бути залучені, сказав він, а німецькі інженери провести ревізію - без чого б не зайшли німецькі інвестори.

«Вісім місяців місто не видавало на запит інженерів документацію по Подільському мостовому переходу. Зрештою видало, і німецька делегація приїхала в Київ домовлятися. Приблизно за тиждень до прильоту німецької делегації замовник будівництва Дирекція шляхово-транспортних споруд розіграла тендер на розробку робочої документації Подільського мостового переходу на 100 мільйонів гривень між двома компаніями ТОВ «Форма» і ТОВ «Укрбуд» - дві компанії, які ніколи не проектували і не будували такі складні об’єкти», - розповів він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Петрук сказав, що готувався візит міністра транспорту Німеччини Александра Добріндта, за кілька тижнів до його прильоту Дирекція розіграла паперовий тендер на генпідряд будівництва мосту на 7 мільярдів гривень.

«Дуже поспішали з цим тендером, щоб не встигли німці, це був останній паперовий тендер, непрозорий, і тому сталося те, що сталося - Добріндт полетів назад і ніколи більше не повертався, німці вийшли з цього проєкту, а Подільський мостовий перехід увійшов до посібника як не треба будувати мостові переходи», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павлової, що правильна набережна є діючою складовою життя міста, такою ж невід’ємною, як робочі місця, житло, транспорт.

Також раніше Павлова розповідала, що Майдан, на думку фахівців, став жертвою комерційних реконструкцій.