Протягом наступних 3 років у столиці планується впровадження системи моніторингу якості води джерел питного водопостачання з організацією стаціонарних постів контролю на річках Дніпро та Десна з системою збору та опрацювання інформації.

Таке рішення передбачене в Екологічній Стратегії Києва, розробленій за ініціативи громадського діяча Костянтина Ялового спільно з киянами та міжнародними експертами.

Згідно з даними документу, упродовж 2019 року у р. Дніпро лише в межах Києва скинуто 723,2 млн куб. м стічних вод. З них 40% – забруднені і завдали найбільшої шкоди навколишньому природному середовищу. При цьому Дніпро забезпечує питною водою 70% населення України і третину киян.

Для оперативного реагування на забруднення водних ресурсів та здійснення відповідних заходів передбачається удосконалення системи моніторингу та контролю забруднення поверхневих і підземних вод. Це, зокрема, розроблення та введення в дію системи ідентифікації та інструментального контролю за всіма стаціонарними джерелами забруднення зі створенням відповідної інформаційної бази даних.

Крім того, до 2024 року планується впровадження безперервного приладного контролю якості води на всіх етапах водопідготовки. До 2030 року на 100% водних об’єктів міста Києва має здійснюватись моніторинг екологічного стану якості води відповідно до вимог Водної рамкової директиви ЄС 2000.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще