В Україні зміняться дорожні знаки. Про це повідомили на сторінці "Укравтодору" у соцмережі Facebook.

З осені 2021 року в Україні почнуть діяти нові стандарти безпеки в розділі "Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні".

У зв'язку з цим до ДСТУ 4100: 2021 були внесені такі зміни:

  • зображення дорожніх знаків приведено у відповідність до Конвенції про дорожні знаки та сигнали та доповнено новими дорожніми знаками;
  • внесено зміни до зображень знаків відповідно до змін нормативно-правових актів;
  • будуть введені нові дорожні знаки "автозаправні / електрозарядні станції", таблички "місце для зарядки електромобілів", "платна дорога"і" кінець платної дороги".

Також стандарт доповнено знаками щодо прикордонної смуги відповідно до постанови Кабміну від 9 листопада 2016 року та доповнено графічними матеріалами для вірного трактування принципу встановлення та використання деяких знаків.

Крім цього був доданий новий розділ в якому вказані правила розміщення знаків на щитах і фонових щитах, а також був введений новий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нові дорожні знаки: Facebook Укравтодор
Нові дорожні знаки: Facebook Укравтодор
Нові дорожні знаки: Facebook Укравтодор

Зміни відбудуться і в інфраструктурі велотранспорту. ДСТУ доповнили новими знаками та табличками до дорожніх знаків для регулювання руху велосипедистів.

Крім того були змінені знаки індивідуального проектування. Нововведення торкнулися шрифту і форми стрілок, а також були введені Символи для позначення населеного пункту і річки.

Нові дорожні знаки: Facebook Укравтодор
Нові дорожні знаки: Facebook Укравтодор
Нові дорожні знаки: Facebook Укравтодор

Зміни набирають чинності відповідно до наказу ДП УкрНДНЦ від 26.05.2021 № 191 з 01 Листопада 2021 року Національний нормативний документ ДСТУ 4100:2021 "Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування", який розроблений на заміну ДСТУ 4100: 2014.

Публікація Укравтодору: Facebook
Публікація Укравтодору: Facebook
публікація Укравтодору: Facebook

Нагадаємо, що для харківських "оленів" створили окрему парковку: продовжують порушувати

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові встановлять 19 камер для автофіксації порушень ПДР: коли на водіїв посиплються "листи щастя"

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві викрили підроблених паркувальників і платні стоянки: "Такої професії немає"