У Білій Церкві спалювали та скидали хімікати у річку. Мешканці почали задихатися від смороду та одразу викликали поліцію. Після розголосу порушники зникли. А от частина бочок із отрутою продовжувала стояти просто неба. Подробиці — у сюжеті новин «Спецкор» на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

Отруйна історія розпочалась у 2018 році. На околицях Білої Церкви псевдоутилізатори спалювали невідомі хімікати та зливали їх у річку. Частий головний біль та нудота — мешканці довкола складу потерпали від їдкого смороду. Вдихнути свіже повітря було просто нереально.

Фото: Спецкор. Отруйна речовина
Фото: Спецкор. Отруйна речовина

Фото: Спецкор. Отруйна речовина
Фото: Спецкор. Отруйна речовина

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

«Запах — це не те слово! Ми не могли зрозуміти, звідки цей сморід. Знаєте, може хтось дошку якусь спалив чи якусь пластмасу. Потім виявилося, що це палять тут», — розповідають місцеві.

Мешканці викликали поліцію. Та зафіксувала подвір’я, на якому все було заставлено діжками. Порушення кримінальної справи не зупинило екологічного лиха. Правоохоронці не змогли відшукати власника хімічного звалища. Хто та за які кошти мав почати вивезення хімікатів, не могли зрозуміти ані громада, ані місцева влада.

Фото: Спецкор. Отруйна речовина
Фото: Спецкор. Отруйна речовина

«Я був депутатом Білоцерківської міськради минулого скликання. Я писав звернення у Міністерство внутрішніх справ, у Міністерство оборони України, тому що це колись було їхнє майно, їхня територія. Отримав елементарну відписку — ні про що», — коментує Володимир Бабенко, депутат Білоцерківської районної ради.

І хоч питна вода у людей була в нормі, в ґрунтових водах фахівці знайшли отруту.

Фото: Спецкор. Отруйна речовина
Фото: Спецкор. Отруйна речовина

Нині токсичні скиди мешканцям Білої Церкви не загрожують. Власника відшукали, змусили все вивезти та утилізувати згідно з правилами. Вже вивезено близько 90%.

Але за свідченнями людей, багато хімікатів просто закопали. З часом діжки прогниють і токсичні речовини потраплять у ґрунтові води. Тоді це буде справжньої катастрофою.

Нагадаємо, раніше В Україні заговорили про скасування ЖКГ на карантині - чи збудеться насправді. На сайті президента України з'явилася зараз чергова петиція. Цього разу люди вимагають того, щоб їх звільнили від оплати комунальних послуг.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці просять повернути гроші за всі оплачені комунальні послуги: "20% на кожного". Українці хочуть отримувати кешбек від уряду з усіх оплачуваних комунальних послуг, для сімей у яких є діти.

Також «Знай.иа " писав, що Перехід на зимовий час вимагають скасувати, українці в розпачі: "незручно для 80% громадян". Українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати на території країни перехід на зимовий час і залишити цілий рік на літньому.