Киянам і гостям столиці заборонили купатися на всіх пляжах.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

Так, заборона набула чинності з сьогоднішнього дня, 17 липня. За словами екологів, через аномальну спеку йде активне "цвітіння води" через розмноження синьо-зелених водоростей, які виділяють токсичні речовини. Тому можуть активізуватися інфекційні хвороби, які дуже швидко передаються від людини до людини.

Пляж. Скрін, відео YouTube
Пляж. Скрін, відео YouTube

"Тому, для інформування відпочиваючих про наявність потенційних ризиків для здоров'я та з метою запобігання поширенню серед населення інфекційних хвороб, всім чотирнадцяти офіційним пляжам Києва присвоєно тимчасовий статус «не купатися». Про зняття цього статусу буде повідомлено окремим прес-релізом",- йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У той же час, території пляжів залишаються відкритими для відпочинку і дозвілля на березі. Головне обмеження - не йти в воду.

Нагадаємо, раніше Київ посів 11 місце у світовому рейтингу, але пишатися нічим. Київ став одним з міст з найбруднішим повітрям у світі. Столиця України розмістилася на 11 місці рейтингу.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українські яхтсмени пройшли річковий маршрут, який був закритий більше 30 років: Чорнобиль оживає. Вперше з часу Чорнобильської катастрофи по річці Прип'ять пропливла яхта. Група українських яхтсменів пройшла маршрут від Києва до Чорнобиля, який був закритий більше 30 років

Також «Знай.иа " писав, що Нашестя медуз дісталося і до Києва: що відомо. У Києві в Дніпрі помітили прісноводних медуз, які з'являються при високій температурі води.