В наступному році очікується зростання цін на крупи, бакалію та хліб, повідомляє “РБК-Україна”.

Як повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко, ціни зростатимуть залежно від рівня інфляції. Крупи та бакалія здорожчають на 5-6 відсотків, а ціна на хліб може підвищитись на 1 відсоток.

На думку Дорошенка, зростання цін пов’язане з тим, що після підписання Асоціації з ЄС виробники отримали змогу продавати продукцію за кордон за ринковими цінами і в Україні ціни на хліб, крупи та борошно наразі залежать лише від попиту та пропозиції.

Супермаркет, фото: Місто Івано-Франківськ
Супермаркет, фото: Місто Івано-Франківськ

Також експерти прогнозують зниження ціни на пшоно з 30-35 до 20-22 гривень за кілограм через те, що в цьому році був зібраний великий врожай проса.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадуємо, що на початку грудня стало відомо про те, що прийняття нового законопроекту “Про електронні комунікації” може призвести до суттєвого здорожчання послуг з доступу до інтернету.

Як повідомляв Знай.uа вирішується доля Vodafone: чи залишиться один з найбільших операторів світу на українському ринку.

Також Знай.uа писав, Vodafone йде з України, переставши платити за рахунками: що чекає клієнтів.