Стало відомо, що в неділю, 22 грудня, набрав чинності безвізовий режим між Україною та Північної Македонією. Про це повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заєць.

Безвізовий режим

"22 грудня набуває чинності міжурядова угода про умови взаємних поїздок громадян", – йдеться у повідомленні.

Також Заєць сказав, що для громадян України в Північну Македонію скасовані короткострокові та довгострокові візи.

Безвізовий режим

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наголошується, що цією угодою передбачені поїздки з біометричним закордонним паспортом для короткострокового перебування (на 90 днів кожні 180 днів).

Також відомо, що до набрання чинності угоди між громадянами України і Північної Македонії будуть діяти попередні односторонні рішення.

Нагадаємо, що безвізовий режим дає право українцям вільно перетинати міждержавні кордони країн ЄС без попереднього звернення в посольство.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці, які виїжджають на заробітки в Польщу, нерідко потрапляють у неприємні ситуації. І всьому виною недобросовісні посередники і роботодавці.

Також портал Знай.ua писав, що міністр Дмитро Дубілет повідомив, що майже чотири мільйони українців емігрували з України, починаючи з 2010 року.