Гряде рік Білого Металевого Щура. Але чим же задобрити господаря 2020 року? Пропонуємо познайомитися із улюбленими ласощами Білого Щура. Готуйте із задоволенням салати, закуски, рецепти, м'ясо, десерти. І прикрашайте стіл оригінально. А як це зробити, ми прямо зараз вам про це розкажемо.

Чим Щур любить ласувати?

Гризун, на честь якого названо прийдешній 2020 рік, - тварина рухлива й витривала. Звичайно ж, багато хто із нас не любить щурів, проте ця тварина досить розумна й інтелектуально розвинене, тому рік обіцяє бути продуктивним.

Але ж господиню прийдешнього року нам потрібно якось задобрити. Чим же люблять ласувати ці гризуни? Виявляється, щурі відчувають себе абсолютно прекрасно не тільки на суші, але й у воді.

Вони вміють відмінно плавати й навіть вміють... ловити рибу, тому на вашому столі может бути яка завгодно риба. Ці гризуни відмінно пірнають і навіть можуть безперервно перебувати у водоймі терміном більше 3 діб. При цьому ніякої шкоди для їх здоров'я не буде.

Щури вміють вправно лазити по деревах. А ось голод вони переносять жахливо. І якщо 3 дні ці тварини нічого не їстимуть, то обов'язково загинуть. Давайте дізнаємося, які ж вони вважають за краще ласощі?

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У меню звичайних пацюків - переважно рослинна їжа. Це горішки, різні плоди, каштани, злакові рослини. Вони можуть навіть вживати у свій раціон жаб, тритонів, молюсків, дрібних гризунів, тритонів і навіть красти яйця пташенят із гнізд.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ptoday
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ptoday

Але ці тварини дуже люблять жити біля будинків людей. І вже якщо вони живуть у селі або місті, то люблять поласувати чимось смачнішим. Ці гризуни добувають всіляку їжу: харчуються залишками продуктів харчування, крадуть зерно, яйця, із задоволенням поглинають насіння соковитих частин наземних рослин.

І навіть можуть вкрасти та відгризти голову не тільки маленького, але й досить великого курчати, каченяти або гусеняти, саме тому дозвволяється на столі їхнє м'ясо. Білі щури також харчуються різноманітні кормом. Вони охоче їстимуть не тільки насіння соняшнику, зерна вівса, пшениці, але й різні овочі та сушені фрукти.

Білі щури із задоволенням їстимуть картоплю, моркву, буряк, капусту. Не відмовляться від риби й м'яса. Їм можна давати зелену траву, сир, цукор, моркву й навіть ковбасу. Щури люблять також молоко із розмоченою в ньому булкою або хлібом.

Таким чином, господар наступного року, Білий Щур, - тварина всеїдна. У їжі абсолютно не примхливий. Саме тому на вашому новорічному столі можуть бути які завгодно страви.

Виняток становлять лише деякі продукти харчування і алкогольні напої. Про це ми зараз вам теж розкажемо. Але почнемо із того, якими стравами найкраще задобрити ненажерливго й запасливого господаря року?

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, bb.lv
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, bb.lv

Чим Білого Щура найкраще задобрити?

Напевно, не тільки дорослим, але й багатьом дітям відома приказка: «Безкоштовний сир буває тільки у мишоловці». Звичайно ж, Білому Пацюкові дуже сподобається, якщо на вашому новорічному столі буде сир та всілякі салати або гарячі страви, закуски із його додаванням.

Ще ваш новорічний стіл обов'язково повинен включати досить прості нехитрі овочеві салати. Та й щоб приготувати закуску, можна використовувати картоплю, буряк і морква, які так любить Білий Щур. Із цих овочів можна приготувати багато всього самого найрізноманітнішого і дуже смачного. Або просто використовувати овочі у якості прикрас.

Це буде просто, недорого, але можна приготувати надзвичайно смачно. Ви також можете розбавити овочі такими продуктами харчування, як крабові палички, яйця, м'ясо, мідії, креветки. Тут не треба надто вже викручуватись. І проявляти свою кулінарну фантазію. Адже Білий Щур - невибагливий ласун.

І на гарнір у якості гарячого можна подавати як запечену картоплю, так і рис із овочами, булгур, запечені овочі у маринаді, картопляні крокети або по-французьки. Рецепти у духовці, закуски й салати можуть бути всілякі. І знайти їх сайті Знай.юа ви зможете без особликих ускладнень.

Щур буде задовольнятися, якщо йому подадуть запечену індичку, сьомгу або форель. Якщо вам потрібно приготувати щось дуже швидко, зробіть бутерброди із червоною ікрою. Запечіть на гаряче у духовці рибку.

Приготуйте салати із сиром, яйцями та крабовими паличками. Таке легке поєднання страв із овочевими та фруктовими нарізками на вашому новорічному столі, безумовно, дуже сподобається Білому Пацюкові. Ви навіть можете приготувати звичайне олів'є. Головний секрет - правильно подати його, про що ми поговоримо із вами дещо пізніше.

Білий Щур буде задовольнятися різними овочами, фруктами, всілякими видами сирів, ковбаси та м'яса, різної рибою. Щур навіть не відмовиться від солодощів і випічки, тому на вашому новорічному столі можуть бути всілякі десерти, печиво, цукерки.

До речі, китайський Новий рік вступає у силу в суботу, 25 січня 2020 року. А єврейський відзначається із вечора 18 вересня до вечора 20 вересня. А ось у нас в Україні Новий рік відзначається двічі: у ніч із 31 грудня на 1 січня та з 13 січня на 14-те.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, new-year-party
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, new-year-party

Ви також можете приготує кутю. Додати у неї горішки, халву, родзинки, цукати. Ця страва буде Білому Пацюкові особливо до душі. Адже він так любить зерно. Тож ви можете приготувати кутю на Старий Новий рік.

Так як Щур любить смачні горішки й м'ясне, ваш новорічний стіл може включати гарячі страви із найрізноманітнішого м'яса: індички, свинини, качки, гусака.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Ви навіть можете запекти цілу курку. І прикрасити її овочами, горішками, гронкою калини, маслинами, оливками чи сиром на свій розсуд. Використовувати м'ясну, ковбасну й сирну нарізку.

Яку їжу та напої найкраще виключити?

Виняток становить хіба що яловичина. Ось її не повинно бути на святковому столі, тому що знак Бик вважається таємним другом Білого Щура. Ще господині 2020 роки не сподобається усі гостре, міцне й кисле.

Так, небажано, щоб ви подавали різні соління: квашену капусту, огірки чи помідори. Виключіть також страви, що включають цибулю й часник. Крім цього, Білий Щур буде проти, якщо на вашому новорічному столі будуть міцні алкогольні напої.

Найкраще вживати у новорічну ніч ігристе шампанське, біле й червоне вино, різні коктейлі. Ви можете також приготувати ароматний глінтвейн. Подати пунш або грог, додавши у них ягоди та фрукти.

Так що виключіть всілякі міцні спиртні напої на вашому новорічному столі. Це означає, що не можна пити коньяк, текілу, ром. А ось пшеничну горілку і солодовий віскі пити дозволяється. Але краще все ж таки вживати їх не у чистому вигляді, а в розбавленому - зробити якісь коктейлі.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Отже, якщо ви вже взяли на озброєння, які продукти та напої можуть бути на вашому новорічному столі, давайте перейдемо безпосередньо до того, яким має бути оформлення ваших страв. Для чогось незвичайного на вашому святковому столі пропонуємо зробити наступне.

Як гарно прикрасити новорічний стіл напередодні року Сталевого Щура?

Не варто забувати, що ми проводжаємо рік Жовтої Земляної Свині. Саме тому у вас під ялинкою повинна бути фігурка свинки. А ось центр святкового столу краще прикрасити фігуркою Білого Щура.

Вважається, що таким чином ми проявляємо повагу до господині наступного року. І ще краще, якщо поставити їй окрему тарілку із овочами, зерном, горіхами, фруктами та крупою. А ось салати та всілякі закуски, приготовлені для вас і гостей, варто оформити оригінально, щоб задобрити Білого Щура.

Для цього візьміть за основу салат із крабових паличок. У принципі, ви можете взяти й будь-який інший салат. Змайструєте із нього на великому блюді кілька овалів, що нагадують за формою Щура.

Зробіть із редиски вушка. Якщо не знайдете редиску, виріжте вушка із сиру. Хвостик зробіть із крабових паличок. Очки - із чорного перцю горошку. Носик виріжте зі шматочка морквини. Попереду фігурок покладіть шматочок сиру. Виглядає дуже гарно й оригінально.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Особливо сподобається таке оформлення салатів у вигляді мишок дітям, тому ви можете взяти за основу інші інгредієнти. І разом із сином або дочкою зробити дитячий салат у вигляді мишенят.

Ще одна ідея - салат, який виглядає як шматочок сиру. Що добре у даному випадку: ви також можете взяти за основу будь-який салат, тому що викладите його у формі трикутника. А по боках приєднаєте, як на фото, шматочки сиру. Можете також зробити поруч біле мишеня із яйця. Із вушками та хвостиком із сиру.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Наступна ідея - приготувати будь-який салат і зробити кілька білих пацюків, які начебто визирають із нього та сидять зверху. Головне - прикрасьте верх вашого салата тертим яєчним жовтком. Такий декор виглядатиме дуже гарно на вашому новорічному столі.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Як варіант - прикрасити верх салат тертим сиром. І поставити зверху нарізану у формі мишенят редиску.

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ptoday
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ptoday

Про те, який наряд одягнути у новорічну ніч та яке щасливе поєднання кольору для всіх знаків Зодіаку, читайте у нашій наступній статті. Ви також можете знайти на Знай.юа всілякі смачні рецепти.

Фото

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ptoday
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ptoday

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, cont.ws
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, cont.ws

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, Depositphotos

Відео