З'явилися важливі деталі щодо обміну полоненими між Україною і Росією

Як відомо, вже днями між Україною і Росією має відбутися обмін полоненими, про який домовилися лідери "нормандської четвірки" на саміті в Парижі. Отже, сторони передадуть одна одній близько двохсот чоловік, пише "Інтерфакс".

Обмін полоненими, фото: REUTERS
Обмін полоненими, фото: REUTERS

Як зазначається, зараз в рамках "Великої обміну" проводиться опитування щодо всіх потенційних учасників. Отже, полонені повинні або погодитися щодо обміну або відмовитися. Вже після цього і буде сформована і кількість осіб, які сторони передадуть одна одній.

Суд прийняв несподіване рішення за законом Зеленського

Конституційний суд України визнав неконституційним законопроект президента Володимира Зеленського про додаткові підстави для дострокового припинення повноважень нардепа.

Володимир Зеленський, сайт президента
Володимир Зеленський, сайт президента

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

за Причиною такого рішення КСУ стало те, що зазначений законопроект не відповідає 157-й і 158-й статтям Конституції України (Конституція України не може бути змінена, якщо зміни передбачають скасування чи обмеження прав і свобод людини і громадянина або якщо вони спрямовані на ліквідацію незалежності чи на порушення територіальної цілісності України).

Після Нового року українців змусять платити за доставку газу

Українці отримають додаткову платіжку за комунальні послуги. Таким чином, доведеться платити не тільки за газ, а й за його доставку. Таке нововведення набуде чинності вже з січня 2020 року.

Тарифи на газ, фото: 112 Україна
Тарифи на газ, фото: 112 Україна

"За доставку газу буде окрема платіжка. Газ — окремо, доставка — окремо! Тому з січня усі споживачі газу отримають окремі рахунки: один газ, другий — за послугу по його доставці. Поділ платіжок відбудеться для споживачів всієї країни", - йдеться в повідомленні компанії.

Українці масово гинуть в ДТП

За 11 місяців 2019 року ДТП загинули 3080 осіб. Кількість загиблих перевищує їх кількість за аналогічний період минулого року.

ДТП
ДТП

Так, за 11 місяців року на дорогах країни зафіксовано понад 144760 тисяч ДТП, що на 6,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. При чому, кожна четверта аварія відбувається в Києві. На українських дорогах загинули 3080, також на 6,7% більше, ніж в аналогічний період минулого року.

З життя пішла легендарна актриса, шанувальники не стримують сліз

У Росії з життя пішла знаменита народна артистка СРСР і одночасно художній керівник театру "Современник" Галина Волчек. Відповідна інформація з'явилася на сторінці театру.

Галина Волчек
Галина Волчек

Як зазначається, ще у вівторок, 24 грудня, артистку екстрено госпіталізували з двостороннім запаленням легенів в медустанови в Москву і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.