Вранці, в неділю, 29 грудня, прессекретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель виступила із заявою на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, на яке досить гостро відреагували українці.

Юлія Мендель

Так, Мендель спробувала виправдати рішення України видати Росії в рамках обміну полоненими 5 колишніх бійців "Беркута", яких підозрюють у розстрілі десятків "майданівців".

"Найбільша революція - це зміна нашої свідомості з постійною жертовності на вміння цінувати життя людини, як найважливішого для держави, країни і нації", - написала вона.

Також Юлія зазначила, що лише це зробить Україну по-справжньому демократичною країною.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Лише сильні нації вміють цінувати життя, тільки це є ознакою незламності", - заявила секретар Зеленського.

Однак користувачі мережі не погодилися з нею. В результаті, на Мендель обрушилася хвиля критики.

Скріншот, Facebook

"Тобто, ви офіційно вважаєте, що життя без гідності та честі - найважливіше і не важливо, чого це буде коштувати? Я вважаю, що краще померти з честю. А тим огидніша, що тисячі людей віддали своє життя за гідність, а ви зраджуєте їх жертву", "Який же цинізм і маніпуляція! А як щодо життя понад ста вбитих на Майдані?", "Ганебно ховатися за пафосними словами", "Юлія, ти прекрасно пам'ятаєш ті тривожні дні Майдану, я не вірю, що таке забувається. Тобто, їх життя, тих убитих - не цінні? Не треба підміняти поняття. Бо бридко. Бридко та соромно", - відповіли громадяни України.

Нагадаємо, що генеральна прокуратура заявила, що обвинувачені у вбивствах на Майдані колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" обміняють під час обміну з бойовиками.

Як повідомляв портал Знай.ua, прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель прокоментувала інтерв'ю глави держави, яке анонсували на телеканалі Росія 1.

Також портал Знай.ua писав, що Михайло Подоляк заявив, що цей обмін є не тільки поспішним, а й може привести до швидкого падіння рейтингу українського лідера.