Українська сторона підписала з російським "Газпромом" мирову угоду в інвестиційному арбітражі щодо справи про зобов'язання РФ сплатити $7,4 млрд українській стороні за штрафом Антимонопольного комітету. Ця мирова угода має відкрити шлях для укладення довгострокових договорів на транспортування газу між Росією і "Нафтогазом" .

У понеділок, 30 грудня у Відні завершилися переговори з Газпромом, однак, про підписання підсумкових документів мова наразі не йде.

У той же час, заступник міністра юстиції України Іван Ліщина повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Україна та російський "Газпром" підписали мирову угоду в інвестиційному арбітражі, що відкриває шлях для укладання довготривалих договорів на транспортування газу.

"Україна та «Газпром» підписують мирову угоду в інвестиційному арбітражі. Подробиць угоди я розкривати не можу, бо вона конфіденційна, але важливо, що Росія відкликає свої вимоги, а ми не порушуємо свого правила не укладати мирових угод в інвестиційних арбітражах за якими Україна мала б сплачувати інвестору будь-яку компенсацію. І, що ще більш важливо, підписання угоди відкриває шлях для укладання довготривалих договорів на транспортування газу між «Нафтогазом» та «Газпромом», яких прагнула Україна ", – написав він.

Заступник міністра також оприлюднив фото, на якому видно підписи під документом голови Мін’юсту Дениса Малюськи та заступниці голови правління "Газпрому" Олени Бурмістрової.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Денис Малюська, процес підписання угоди із Газпромом, фото Facebook

Ліщина додав, що тепер "залишилося чекати на добрі новини з Відня".

У свою чергу, компанія Оператор ГТС України повідомила, що переговори з "Газпромом" у Відні завершилися, але про підписання документів мова наразі не йде.

"Зараз завершено п'ятиденний переговорний марафон Оператора ГТС України і Газпрому, про підписання остаточних документів ще не йдеться. Триматимемо в курсі", - йдеться в повідомленні в Facebook.

Як відомо, чинний контракт на транзит газу між Україною і Росією закінчується через два дні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив підписання мирової угоди з газової суперечки Антимонопольного комітету України з російським "Газпромом" на $7,4 млрд

Як повідомляв портал Знай.ua, "Нафтогаз України" отримав від "Газпрому" $2,9 млрд компенсації за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Також Знай.ua писав, Україна та РФ підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну і врегулювання взаємних вимог.