Російський журналіст і політичний оглядач Ігор Яковенко провів аналіз аналітичних даних по трансляціям на сервісі YouTube виступу Володимира Путіна, а також не забув і про українського лідера Володимира Зеленського.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Обозреватель".

За останні два роки аналіз співвідношення лайків і дизлайків під трансляціями на YouTube виступів Путіна, а потім і інших президентів, став повальним захопленням. Народна лайк-соціологія підкуповує своєю доступністю, наочністю та можливістю особистого включення і контролю за процесом. Поставив лайк або дизлайк, залишив коментар і став учасником "народного волевиявлення", пише Ігор Яковенко.

Володимир Путін, фото: Газета. ру
Володимир Путін, фото: Газета. ру

Популярність народної лайк-соціології підживлюється ще й недовірою до традиційної опитувальної соціології, яка при путінському режимі стала справжньою лженаукою, "продажною дівкою путінізму". Особливо це стосується електоральної соціології і вироблених нею горезвісних рейтингів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Однак, народна лайк-соціологія, якщо і дозволяє судити про ставлення до глави держави, то лише в тому сенсі, що показує брехливість міфу про всенародну любов до Путіна і дозволяє припустити, що жодної "путінської більшості" не існує.

Володимир Путін, фото: ТАСС
Володимир Путін, фото: ТАСС

"Але робити з цього висновок, що в країні така тотальна перевага негативу щодо Путіна було б необачно. Крім того, що далеко не всі росіяни користуються інтернетом, зовсім невеликий відсоток схильний залишати коментарі до відео і висловлювати свою думку за допомогою лайків і дизлайків. За 20 років свого правління Путін забетонував політичний, медійний та громадянський простор до такої міри, що ось ця можливість поставити дизлайк Путіну багатьма сприймається мало не єдиною можливістю висловити свій протест. Виборів немає, немає вільних медіа, вуличний протест пригнічують кийками і тюремними термінами – залишається тільки ставити дизлайки Путіну і лаяти його в коментарях.", - зазначив Ігор Яковенко.

Нагадаємо, поки Трамп воює з Іраном, Обама розслабляється на Гаваях: вражаючі кадри.

Як повідомляв Знай.uа Лукашенко взяв у "полон" більше трьохсот росіян: перші кадри з місця резонансного затримання.

Знай.uа писав, скандальний гурт "Ленінград" їде на Coachella: перші росіяни на фестивалі.