В Австралії, попри зусилля рятувальників, лісові пожежі продовжують забирати життя та знищувати території, повідомляє “1news.az”.

Від вогню вже постраждали території у штатах Вікторія та Новий Південний Уельс загальною площею понад 7 мільйонів гектарів. Кількість осередків загоряння сягнула 170. З районів, які знаходяться поблизу місць розповсюдження вогню, евакуйовано понад 100 тисяч осіб.

Також повідомляється про те, що в Канберрі забруднення повітря досягнуло небезпечного рівня. Також дим від пожеж вже досягнув берегів Південної Америки, накривши території в центрі та на півдні Чилі.

Також від вогню страждають не лише люди, а й тварини. За даними екологів у пожежах загинули майже півмільярда рептилій, птахів та ссавців. В тому числі 30 відсотків коал — тварин, які мешкають в Новому Північному Уельсі та занесені до Червоної Книги.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пожежі в Австралії, фото з вільних джерел
Пожежі в Австралії, фото з вільних джерел

Днями уряд Австралії ухвалив рішення про виділення 1,25 мільярдів євро на ліквідацію наслідків від пожеж. “Попереду в нас довгий шлях і ми будемо на кожному кроці підтримувати ці регіони”, - повідомив прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, якого вже піддають жорсткій критиці за надто повільну реакцію на пожежі.

Нагадуємо, що до збору коштів на боротьбу з пожежами в Австралії долучився навіть воротар київського Динамо Денис Бойко.

Як повідомляв Знай.uа, в Австралії радіють дощу, в мережі з'явилися зворушливі фото і відео.

Також портал Знай.uа писав, що в NASA зняли екологічну катастрофу в Австралії з космосу.