Україна терміново відправляє в Іран спецлітак з рятувальниками і СБУ

Україна відправляє до Ірану групу фахівців для допомоги в пошуку і розслідуванні причин катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).

Як повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, уряд ухвалив рішення про відправку пошуково-рятувальної групи до Ірану для здійснення спільних заходів в розслідуванні причин трагедії та для репатріації тіл загиблих громадян України.
У пошуковій операції в Ірані візьмуть участь українські фахівці з авіакатастроф.

Трамп терміново звернувся до нації й всього світу з гучною заявою

Президент США Дональд Трамп заявив, що в результаті нападу Ірану на військові бази США ніхто не постраждав.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Про це він сказав у середу, 8 січня, під час свого виступу через конфлікт США з Іраном.

"Добре спрацювала система раннього попередження", — заявив Трамп.

Пристайко назвав остаточну дату виборів на Донбасі

Вибори на окупованому Донбасі повинні пройти паралельно з місцевими виборами в Україні восени. Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю виданню "Bild".

Українці прийшли на допомогу палаючій Австралії

Масштабні пожежі в Австралії, вже призвели до загибелі більше мільярда тварин. Екологи з Університету Сіднея і Всесвітнього фонду дикої природи заявляють, що в результаті таких катаклізмів можуть зникнути всі вимираючі види.

Українська влада заявила про готовність надати допомогу в гасінні стихії і направити в Австралію близько 200 рятувальників ДСНС.

Безвіз не працюватиме, як раніше: Європа змінює правила для українців

З наступного року для в’їзду до країн Європи українцям доведеться проходити додаткову перевірку.

З 2021 року ЄС запускає Європейську систему авторизації та інформації про подорожі ETIAS, у якій потрібно буде реєструватись громадянам країн, які мають безвізовий режим з країнами Євросоюзу — в тому числі українцям, британцям та канадцям. На цей крок у Євросоюзі пішли через загрозу терористичних атак та наплив нелегальних мігрантів.