Українців почав масово вражати небезпечний вид грипу. Медики повідомляють, що кількість хворих зростає. А деякі пацієнти помирають через ускладнення.

В Україні 55-річна жінка, яка звернулася за медичною допомогою на десятий день хвороби, померла від ускладнень грипу. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я в Facebook.

"Від ускладнень грипу померла 55-річна жінка. За медичною допомогою хвора звернулася лише на 10-й день хвороби. Перебувала у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. На жаль, жінку врятувати не вдалося - 3 січня хвора померла", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що вірус грипу типу А (H1) pdm09 був підтверджений лабораторно, а також поінформували, що жінка належала до групи медичного ризику, мала супутні захворювання, від грипу не робила щеплення.

А напередодні Нового року від ускладнень грипу типу А помер чоловік, який захворів 20 грудня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Грип, Слово і Діло
Грип, Слово і Діло

Українські медики почали фіксувати випадки грипу, які викликали віруси штамів А і В у різних регіонах країни. Підозри лікарів про те, що причиною хвороби став вірус типу А, підтвердилися у двох пацієнтів у Житомирі і п'яти – в Тернополі. У Харкові з початку епідсезону відзначилися відразу декількох типів грипу: сім людей підхопили А (H3), дванадцять – А нетиповий, троє харків'ян – вірус типу В. За словами заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій ДУ "Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського АМН України" Алли Мироненко, вірус типу В в цьому сезоні не рідкість.

"Початок епідемії грипу вже покладено, у нашій лабораторії ми вже 5 вірусів знайшли, це 4 у Києві та 1 з Дніпра, причому приблизно 50 на 50 - три віруси грипу А і два вірусу грипу В", - говорить вірусолог.

Щоб врятуватись від грипу:

Вакцинуйтеся;
Не контактуйте з хворими;
Мийте руки;
У эпидемсезон намагайтеся рідше стосуватися особи в громадських місцях;
Частіше провітрюйте приміщення.

Нагадаємо, грип-убивця відкрив сезон полювання на українців: як відрізнити небезпечне захворювання від звичайної простуди.