Американська розвідка зафіксувала запуск ракет перед падінням українського літака в Ірані. Супутник виявив інфрачервоні спалахи і сигнали включення радара.

Іранські ППО випадково збили український "Боїнг" біля Тегерана. Причиною падіння українського літака став запуск двох ракет іранського зенітно-ракетного комплексу "Тор". Про це повідомили телеканал CBS і Newsweek з посиланням на джерела в американській розвідці.

Повідомляється, що розвідка США зафіксувала сигнали включення радара, а також два інфрачервоні спалахи. Імовірно це були ракети. Джерело Newsweek в Пентагоні заявило, що це була випадковість.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Про те, що іранська ППО спрацювала випадково , повідомили журналу Newsweek аж три джерела: представник Пентагону, високопоставлений співробітник американської розвідки і представник розвідки Іраку. За їхніми словами, ППО, ймовірно, були активні в зв'язку з завданою кількома годинами раніше атакою на американські військові бази в Іраку, вчиненою у відповідь на вбивство генерала Кассема Сулеймані.

"Протиповітряна оборона Ірану, ймовірно, була активна після ракетного обстрілу баз США, який був відповіддю на вбивство США генерала Кассема Сулеймані", - зазначило джерело видання в Пентагоні.

Ненавмисне знищення лайнера іранськими ППО також підтвердили високопоставлені джерела в розвідці США та співробітник іракської розвідки. Ймовірно, літак був вражений ЗРК Toр-M1.

У той же час, Центральне командування США відмовилося коментувати ситуацію. Рада Національної безпеки і Держдепартамент також ніяк не відреагували на запит Newsweek.

Разом з тим, президент США Дональд Трамп заявив, що не вірить в те, що причиною трагедії стали механічні несправності. Він також зазначив, що можливо хтось зробив помилку, підкресливши, що США до цього непричетні.

Нагадаємо, український літак розбився в Ірані одразу після зльоту

Як повідомляв портал Знай.ua, в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також Знай.ua писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо