У Мексиці прокинувся найактивніший вулкан країни та один з найнебезпечніших вулканів світу Попокатепетль. У четвер, 9 січня, сталося повторне виверження вулкану.

Викид попелу був зафіксований о 6:31 за місцевим часом. Інцидент зафіксував Національний центр запобігання стихійних лих Мексики Cenapred.

На запису веб-камери, встановленої в районі вулкана, видно вилив магми. В результаті цього лава і розпечені матеріали виплеснулися в північно-східному напрямку на відстань 1 км від краю кратера. Пізніше стався викид водяної пари й газу, що поширився переважно на північний захід.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фахівці зафіксували тремтіння землі, навколо вулкану, який тривав близько півтори години. Після цього територію навколо Попокатепетлю сколихнув землетрус, потужністю 1,4 по шкалі Ріхтера. Вулканологи оголосили "жовту" стадію небезпеки. Наближатися до вулкана заборонено.

Попокатепетль - другий за величиною та найактивніший вулкан Мексики. Його висота становить 5426 метрів. Вулкан розташований в 70 кілометрах від Мехіко, столиці Мексики.

Активність почала спостерігатися 31 серпня 2011 р.: вулкан чотири рази викинув пару, газ і попіл зі свого кратера. Востаннє виверження вулкану зафіксували 25 грудня минулого року.

Нагадаємо, пожежі в Австралії перетворилися на екологічне лихо: як борються з нещадним вогнем небайдужі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", танкер Glard-2 під прапором Росії в п'ятницю, 10 січня, зіткнувся з риболовецьким човном у Чорному морі біля узбережжя Туреччини.

Також "Знай.ua" писав, що астрономи виявили нове джерело загадкових сигналів із глибин космосу: хто і що нам намагається сказати.