Зупинка робочого процесу в різних галузях через карантин і подальша криза в економіці привели до різкого зростання безробіття - люди втратили свої робочі місця і засоби до існування.

В нинішніх умовах є сенс переглянути свою професію і, можливо, вже після закінчення карантину розглянути нові і більш затребувані вакансії.

Про це Знай.uа розповіла Юлія Кирилюк - засновниця компанії Staff Service, яка надає послуги аутсорсингу, аутстафінгу, рекрутингу та HR-консалтингу.

Юлія Кирилюк, фото з особистого архіву експерта
Юлія Кирилюк, фото з особистого архіву експерта

"Я б радила звернути увагу на такі вакансії та професії, які викликають у вас натхнення і бажання розвиватися далі. Що саме? Та що завгодно - ткати килими (зустрічала прямо-таки твори мистецтва), озвучувати аудіокниги (якщо голос - це ваш талант), бути ілюстратором. Існує безліч професій, про які ми й не здогадуємося. Головне, щоб Вам хотілося в цьому розібратися і розвиватися. Читала десь чудову фразу - якщо хочете в чомусь розбиратися, але не розбираєтеся, почніть розбиратися - і розберетеся. І будьте кращими - це завжди дорого коштує!" - поділилася експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того, Юлія розповіла, які вакансії нині більш затребувані на ринку праці.

- СММ, таргетолог, налаштування контекстної реклами, копірайтер, ведення блогів, ведення сайтів, програмісти і так далі (всі ті, хто створює нам інформацію в інтернеті, щоб ми побачили, закохалися і що-небудь "купили")

- кур'єри для доставки (всього чого завгодно)

- онлайн вчителя (не всі батьки виявилися морально готові згадувати шкільну програму і робити уроки з дітьми)

- викладачі іноземних мов (мови ми вчимо завжди і зараз саме час ще раз спробувати "обов'язково вивчити англійську")

Це, за словами експерта у сфері рекрутингу та HR-консалтингу, був список з "очевидного" списку затребуваних вакансій, можна ще подумати над "неочевидними професіями".
Наприклад:

- обробка фото, відео, аудіо

- монтаж роликів для YouTube, взагалі будь-який монтаж

- створення фото і відео контентів

- аналітика

- озвучка аудіокниг

І в кінцевому результаті:

- викладати йогу, фітнес, розтяжку онлайн

- астрологи, нумерологи

Пошук роботи, написання резюме, ілюстративне фото: pixabay.com
Пошук роботи, написання резюме, ілюстративне фото: pixabay.com

"Складно говорити про надлишок і дефіцит професій, швидше ми можемо говорити, які професії зараз більш затребувані. Давайте подивимося на наше життя зараз - ми сидимо вдома, багато часу проводимо в Інтернеті (або працюємо, або дивимося, як працюють інші, що вони там постять), робимо замовлення і отримуємо доставкою наші замовлення (їжу, одяг, і купу всякої "суперпрямозараз необхідної" всячини)", - зазначила Кирилюк.

На її думку, через карантин ситуація на ринку праці найскладніша. У цей період "затишшя" роботодавці припинили пошук персоналу і будуть думати про це, як мінімум, після повного виходу з ізоляції і відновлення ділової активності.

"Надалі, припускаю, що роботодавці стануть більш вимогливо ставитися до співробітників з точки зору ефективності", - підсумувала експерт.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що станом на травень 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше, ніж було в травні 2019 року.

Також Знай.uа писав, що карантин перетворив Львівщину в край безробітних.

Крім того, читайте про допомогу по безробіттю 2020 - куди звертатися, як отримати і скільки заплатять.