Журналіст і громадський діяч Андрій Пальчевський жорстко розкритикував нового керівника Інституту нацпам'яті за те, що він успадковує політику колишнього керівництва.

На думку Пальчавського, молоді нав'язують "огидні гасла". Про це він розповів у новому відео на своїй сторінці в Facebook.

"Ми чітко знаємо, коли був День перемоги. Я сьогодні послухав нового, вже "зеленого" керівника Інституту пам'яті. Зміст його промови зводився до двох божевільних слів, які, мені здається, придумали ще в епоху Порошенка, і продовжують успішно просувати. Називається це "пам'ятаємо, перемагаємо". Півлітри горілки треба випити, щоб розібратися, що ми "пам'ятаємо" і де ми "перемагаємо". Це огидні гасла, які нав'язуються молодим людям, ще більш огидні на тлі того, як цей Дробович каже, що СРСР і фашистська Німеччина були однаково погані для України. У всього є межа, в тому числі у дипломатичності", - азначив Пальчевський.

На думку Пальчевського, Радянський Союз і Німеччина не в одинаковій мірі відповідають за розв'язання війни.

"Історія не терпить такого. Поки ніхто ще не довів, що Радянський Союз і Німеччина однозначно разом відповідають за розв'язання війни. Ні. Був один агресор з історичної точки зору. Давайте уявімо, що було б, якщо б німці перемогли. Багато хто думає, що у нас була б чудова країна… А слово українець тоді було заборонено, тому що Гітлер не хотів давати цій країні право на самовизначення", - заявив телеведучий.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Він нагадав, що в той час співвідношення українців було мінімум 10 до 1, на користь тих, хто воював проти німецько-фашистських загарбників.

"Тому ми очікували від Зеленського, що буде змінена політика, або хоча б гасла зміняться порошенковські. Ще скажіть "Мова. Армія. Віра". Ну що ж це за ганьба така. Можна було б перенести це хоча б у гуманітарно-трагічну площину, викинувши з голови ці гасла", - вважає Пальчевський.

где Победа?

где Победа?

Geplaatst door Андрей Пальчевский op Donderdag 7 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пальчевський розкритикував Кличка за проєкт під назвою ″Зоопарк″

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський пояснив, як "дармові" маски з Китаю потрапили в Епіцентр

Також Знай.ua писав, Пальчевський пояснив, чим поганий президент-султан