Медичну реформу Супрун потрібно переналаштувати для потреб не лиш миру, але і надзвичайних ситуацій та воєнного стану.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми "Право на владу".

За словами Ляшка, поштовхом до зміну курсу медичної реформи в Україні стала епідемія коронавірусу.

"Медреформа перечепилася через пандемію коронавірусу. В Україні, як і в Європі, не були готові до того, що знадобиться така кількість місць в інфекційних закладах. Тому принцип "гроші ходять за пацієнтом" тут себе не виправдав", — заявив представник МОЗ.

Свме тому потрібно переглянути принципи фінансування українських інфекційних лікарень, зазначив Ляшко. Він вважає, що не можна виділяти кошти на фактичного пацієнта чи хворобу, натомість необхідно "фінансувати готовність до реагування".

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Коронавірус показав: ніхто не готувався до такої кількості інфекційних хворих.
Ми будуємо мирну систему, ми будуємо систему для воєнного стану, в тому числі й для надзвичайних ситуацій. Це речі, які треба враховувати, а ми це не врахували", — додав Ляшко.

Ляшко також сказав і про реформу протитуберкульозної служби. Представник МОЗ запевняє, що вона не зупиниться, але її "треба підготувати, треба переглянути". Ляшко зазначив, що на реформування протитуберкульозної служби стратегією МОЗ передбачено три роки.

Ляшко: Коронавірус змусив переглянути принцип фінансування інфекційних лікарень.

Ляшко: Коронавірус змусив переглянути принцип фінансування інфекційних лікарень. Медреформа перечепилась через пандемію коронавірусу. В Україні, так само, як в Європі, не були готові до того, що знадобиться така кількість місць в інфекційних закладах. Тому принцип «гроші ходять за пацієнтом» тут себе не виправдав. Таку думку в ефірі ток-шоу «Право на владу» висловив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 7 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Максим Степанов розповів основи нової медреформи

Як повідомляв портал Знай.ua, Тодуров заявив, що Супрун хотіла збанкрутувати медицину

Також Знай.ua писав, простий хірург на всю Україну присоромив депутатів і чиновників