Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців в День перемоги над нацизмом та закликав шанувати героїв як і живих, так і тих, які відали власні життя, аби сьогодні ми мали свободу.

Відповідний відеоролик український лідер оприлюднив на власній Facebook-сторінці.

"Дорогі громадяни! 75 років тому ми здобули перемогу над нацизмом. Знадобилося ще 46 років, щоб ми отримали незалежну українську державу. І сьогодні, вже шостий рік поспіль, ми її захищаємо. Все це сторінки нашої історії, які об'єднують і роблять нас сильнішими. Ми ніколи не забудемо страшну ціну цієї перемоги. Пам'ятаючи всі жахи того періоду, ми не робимо з війни культ. І цей важливий день - не рекламна кампанія, не змагання гасел та не помпезний конкурс танців на кістках.

Зеленський, фото: Ян Доброносов
Зеленський, фото: Ян Доброносов

Тому для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, головне не гучність, а щирість. І наша перемога у кожного ось тут. Сьогодні ветеранів Другої світової залишилося вкрай мало. І дуже шкода, що ми згадуємо про них в основному в ці травневі дні. Хоча повинні дякувати їм кожен день. Вони віддали війні свою молодість, для того щоб молодість була у нас", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також президент заявив, що вже незабаром на території України з'явиться чотири дзвони, які будуть нагадувати про перемогу над нацизмом:

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

"Сьогодні, з вірою в нашу мету, я оголошую про проект меморіальних символів. В рамках нього ми хочемо встановити в Україні чотири дзвони. Вчора я був на Луганщині, біля першого селища, де в 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін - Дзвін Пам'яті".

Дорогі громадяни! 75 років тому ми здобули перемогу над нацизмом. Знадобилося ще 46 років, щоб ми здобули незалежну Українську державу. І сьогодні вже шостий рік поспіль ми її захищаємо. Понад сім мільйонів українців у складі Антигітлерівської коаліції протидіяли нацизму як на рідній землі, так і на різних континентах планети. Без сумніву, людський подвиг не має паспорта. Але внесок українців у перемогу над нацизмом – величезний. І сьогодні ніхто не може приватизувати перемогу. Говорити, що вона могла статися й без українців. Ми не повинні цього забувати, соромитися та дарувати комусь подвиги своїх українських героїв. Це все сторінки нашої історії, які гуртують і роблять нас сильнішими. Сьогодні з вірою в нашу мету я оголошую про проект меморіальних символів. У межах нього ми хочемо встановити в Україні чотири дзвони. Вчора я був на Луганщині, біля першого селища, де у 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін – Дзвін Пам’яті. Зараз я на Закарпатті, поруч із місцем, де завершилося вигнання загарбників. Тут буде встановлено Дзвін Перемоги. Ми віримо і зробимо все, щоб обов’язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру в Донецьку та Дзвін Єдності – у Сімферополі. І в мить, коли в Україні настане мир і ми повернемо своїх людей і свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України. І кожний їхній удар закарбує в нашій свідомості: «Пам’ятаймо, що єдність – це запорука нашого миру та нашої перемоги».

Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 9 mei 2020

Автор головного фото - Ян Доброносов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський та Єрмак екстрено повернулися з Луганщини до Києва та з 5 ранку зайнялися квітами

Як повідомляв Знай.uа Труханов вимагає у Зеленського "спробувати закрити йому рота".

Знай.uа писав, Олег Ляшко заліз на дерево, щоб передати послання і показати любов.