Пандемія-пандемією, а зарубіжні роботи – за розкладом. Українці й раніше часто їздили за кордон, і навіть карантин через коронавіруа їх не зупиняє. Європа настільки звикла до робочої сили з нашої країни, що своїх рук (так ще і готових працювати за порівняно низьку зарплату) вже не вистачає. Тому навіть в такий складний час європейці знаходять спосіб привезти українців на сезонні роботи.
зокрема, з аеропорту Бориспіль в Австрію попрямував чартерний борт, який доставить 200 співробітників в Відень. Про це повідомив міністр з питань євроінтеграції Вадим Пристайко. У своєму Twitter він написав, що громадяни нашої країни попрямували до Австрії для сезонних робіт літаком латвійської авіакомпанії SmartLynx Airlines.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

Ось настільки вже незамінні українські співробітники на полях європейських країн. І дійсно, в умовах закритих кордонів європейські країни відчувають проблеми зі збором врожаю. Раніше про можливі проблеми зі збором врожаю полуниці заявили в Польщі. Поляки дуже розраховували на робочу силу з України, але, мабуть, не в цьому році. Якщо, звичайно, не знайдеться багатий агрохолдинг, готовий замовити ще один чартер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Портал "Знай.uа" писав, що Зеленського Кабмін і нардепи можуть ізолювати, адже в Раду коронавірус міг потрапити.