Державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що закривати парки та сквери на період карантину не було потреби. Ці заходи застосували, щоб психологічно вплинути на українців і показати масштаби небезпеки, яку може завдати невидима інфекція.

Про таке він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми коли закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це знову ж таки було питання не стільки впливу на епідеміологічний процес, скільки на психологічний процес. Закриття парків, немає відчуття того, що все безпечно, люди більше психологічно готувалися до того, що треба дотримуватися карантину. Відчуття тривоги", – пояснив Ляшко.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

За його словами, таке вони "підгледіли" в інших країн та вирішили застосувати такий метод психологічного впливу.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Коли я від самого початку аналізував ті заходи, які впроваджувалися в Китайській Народній Республіці, потім в Італії, також зі сторони точки зору епідеміології думав, а навіщо вони це роблять. Якщо це краплинна інфекція, вона не впливає, наприклад, на ці шляхи передавання. Потім, коли починали аналізувати, почали спілкуватися через послів з епідеміологами, вони розповідали, що люди не бачать, це невидима інфекція, то треба створити психологічний якийсь ефект. І завдяки цьому психологічному ефекту в людей з’являлося відчуття небезпеки і необхідність дотримання карантинних заходів, які запроваджувалися урядом", – сказав Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кожен п'ятий з хворих на Covid-19 – медик: Верховна Рада розглядає низку "медичних реформ".

Як повідомляв портал Знай.ua, Українців зобов'яжуть проходити тестування на Covid-19, деталі нового закону.

Також Знай.ua писав, Covid-19 вражає їх першими? Медики знайшли зону ризику вірусу.