Масковий режим в Україні може бути скасованим ще влітку, якщо кількість нових захворювань на коронавірусну хворобу COVID-19 знизиться. Якщо ж у країні продовжать фіксувати випадки на теперішньому рівні у 360-500 на день, то вимога носіння масок може бути застосована до кінця 2020 року.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю для РБК Україна.

"Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садочки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невіднятним другом до кінця цього року", - пояснив Ляшко.

Також представник МОЗ прокоментував можливі наступні послаблення карантинних заходів, однак відзначив, що перегляд обмежень відбудеться не раніше 22 травня.

Ляшко, фото з вільних джерел
Ляшко, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

З 12 травня Кабінет міністрів України дозволив зняти ряд обмежень на діяльність в умовах карантину. Тепер планують дозволити роботу магазинів, ринків, закладів масового харчування та деяких інших установ за умови дотримання суворих санітарних вимог.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Україні запрацює громадський транспорт, міністр Криклій назвав точну дату.

Як повідомляв портал Знай.ua, У Харкові запрацюють ринки, але не все так просто - що потрібно знати, відправляючись за покупками.

Також Знай.ua писав, що Кличко відкриє у Києві п'ять ринків, повний список.