У всьому світі розробляються плани виходу з карантину. У різних країнах по-різному підійшли до цього питання, тому дослідити їх досвід корисно для України. Наприклад, на Кіпрі вже представила правила для школярів, які можуть стати моделлю поведінки для інших держав.

Про це пише лікар-педіатр і блогер Євген Комаровський на своєму Telegram-каналі.

Так, на Кіпрі запроваджується обмеження на кількість дітей у класах: тепер у них має бути не більше 12 учнів. Також доведеться забути про сусідів по парті - кожна дитина сидітиме окремо і не матиме права змінювати це місце упродовж навчального року. Також будуть встановлені жорсткі норми соціальної дистанції не менше 1 метра між школярами ,і не менше 2 метрів між вчителем і учнем. Їдальні після завершення карантину не запрацюють - діти матимуть приносити їжу з дому.

Зайшовши в школу, учні матимуть відразу прямувати до свого класу. Також у кожного класу буде власний розклад уроків та перерв щоб скоротити кількість контактів між дітьми.

Євген Комаровський, фото: instagram.com/doctor_komarovskiy
Євген Комаровський, фото: instagram.com/doctor_komarovskiy

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Особлива увага приділятиметься особистій гігієні. При вході до класу - обов'язкова обробка рук антисептиком. Часте миття рук також стане обов'язком, а учнів молодших класів проінструктують, як це правильно робити. У перший день занять усім школярам детально розкажуть про соціальне дистанціювання, навчать правильно чхати і кашляти. На додачу дітям рекомендуватимуть не обмінюватися шкільним приладдям та пити воду ротом з крана. А ось носіння маски і рукавичок є необов'язковим.

На Кіпрі почнуть більш строго ставитися до ізоляції учнів з ознаками респіраторних хвороб. Якщо перші симптоми виникли вдома, діти в жодному разі не мають йти до коли. Якщо ж хвороба спіткала школяра вже на заняттях, то його чи її ізолюють від інших та викличуть батьків.

Скріншот Telegram
Скріншот Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Києві послаблять карантин - як будуть працювати кафе та салони краси з 11 травня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличко сказав, коли садки Києва вийдуть з карантину - що потрібно знати батькам.

Також Знай.ua писав, що Київські маркети показали реалії карантину по-українськи, фермери "в прольоті", - "Капуста з Італії, цибулька з Росії".