Авіарейс 10 червня 1990 року з Бірмінгема в Іспанію під час польоту зазнав руйнування. Лобове скло кабіни лопло на ходу. Капітан тут же вилетів через отвір, і його притиснуло спиною до фюзеляжу з зовнішньої сторони. Ноги Ланкастера застрягли між штурвалом і панеллю управління. Про це йдеться у відомому пабліку "Цитадель знаний".

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Літак так і сів – з наполовину виваленим з кабіни пілотом. Щоб пілот остаточно не вилетів з літака, стюарду довелося до самого приземлення тримати капітана за ноги. Бортпровідник, тримав пілота, вважав, що він мертвий, але не відпускав, оскільки боявся, що тіло потрапить в двигун і той згорить, зменшивши шанси лайнера на благополучну посадку. Через 5 місяців Ланкастер знову сів за штурвал. Остаточний звіт розслідування AAIB був опублікований 1 лютого 1992 року.

Пілот, фото facebook
Пілот, фото facebook

Слідчі з’ясували, що за напередодні вильоту на літак встановили нове вітрове скло і цей аварійний рейс був першим після заміни. Розслідування встановило, що 84 з 90 болтів, якими було закріплено скло, виявилися меншого діаметру, ніж було потрібно. Різниця тиску повітря в кабіні літака і зовні під час польоту в підсумку і видавила вітрове скло назовні.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З'ясувалося, що цими болтами було закріплено попереднє вітрове скло, яке використовувалося протягом чотирьох років. Таким чином, причиною аварії стали болти неправильного розміру, встановлені на базі технічного обслуговування авіакомпанії British Airways в аеропорту Бірмінгема.

Також AAIB зазначив ще кілька порушень правил авіакомпанії, які завадили вчасно помітити помилку, і недостатній контроль за роботою техніків з боку авіакомпанії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в небі над Україною помітили реактивні літаки - полетіли в бік Чугуєва.

Раніше портал Знай.uа писав, що Лукашенко назвав справжню причину страждань людей від вірусів – "Треба захищати болота".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відмовився підтримати Лукашенка, Білорусь залишиться з Путіним сам на сам.