У Китаї зафіксували новий спалах коронавирусної інфекції, більшість хворих - безсимптомні.

В Ухані, місті, що стало початком пандемії, почалася друга хвиля cоvid-19. За останню добу тут підтвердили п'ять нових випадків коронавірусу. Як повідомляє комітет охорони здоров'я китайської провінції Хубей, всі нові випадки зафіксовані в одному житловому комплексі.

Зазначається, що спершу в усіх п'яти пацієнтів хвороба проходила безсимптомно, але за останні 24 години у них підтвердили cоvid-19.

Однією з пацієнтів є 89-річна дружина хворого, про якого стало відомо ще 3 квітня. Починаючи саме з цієї дати в місті не повідомлялося ні про один випадок зараження.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Крім того, про 11 нових випадків інфікування cоvid-19 повідомили в місті Шулан у провінції Цзілінь, яка знаходиться біля кордонів з Росією та Північною Кореєю. Усі нові випадки завезені з-за кордону.

Всього в Китаї було за останню добу зафіксовано 14 нових хворих, у яких були симптоми коронавірусі. Причому 12 з них поширилися всередині країни, ще 2 виявлених в Шанхаї, були завезені.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

В органах охорони здоров'я попередили, що під час виходу країни з карантину, коли люди почнуть пересуватися вільніше, можливий підйом інфікування.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Нью-Йорку троє дітей померли від хвороби, пов'язаної з коронавірусом

Як повідомляв портал Знай.ua, у Москві лікарню з хворими на Covid-19 охопило полум'я

Також Знай.ua писав, Covid-19 вражає їх першими? Медики знайшли зону ризику вірусу.