Кліматологи попереджають про те, що карта світу повністю зміниться з-за глобального потепління. У разі, якщо темпи потепління не знизяться, то до 2100 року рівень світового океану підвищиться на 1,3 метра.

А ось до 2030-го року крижані покриви, що покривають Західної Антарктиди і Гренландії, втратять в масі трильйони тонн. При такому температурному сценарії рівень моря може піднятися більш ніж на п'ять метрів, і карта світу з існуючими нині береговими лініями буде повністю перекроєна.

Кліматологи відзначають, що близько 10% населення земної кулі на даний момент живуть менше, ніж у метрах над лінією припливу. Саме ці 770 мільйонів людей можуть залишитися без даху над головою.

"Тепер ясно, що попередні оцінки підвищення рівня моря були занадто низькими", - говорить Стефан Рамсторф, керівник відділу аналізу Потсдамського інституту вивчення кліматичних змін.

Фахівці переконані, що додаткові сантиметри океанської води роблять штормові хвилі від все більш сильних тропічних циклонів набагато більш смертоносними і руйнівними.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні висихають озера міліють річки – екологи б'ють тривогу із-за дефіциту води.

Як повідомляв Знай. ua, мільярди людей мігрують через спеку.

Також Знай. ua писав, що людству назвали наступні випробування підступного 2020 року.