У вівторок і середу, 12-13 травня, відразу в декількох областях України оголошено штормове попередження. Так, погода зіпсується у більшості західних, центральних і північних областях. Синоптики прогнозують град, дощ, сильний вітер і заморозки на ґрунті.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Увага! Попередження про погіршення погодних умов в Україні. У Києві 12 травня пориви вітру та шквали 15-20 м/с, вдень грози (I рівень небезпеки, жовтий). Вночі 13 травня заморозки на ґрунті 0 -2 градуси (I рівень небезпеки, жовтий)", - рятувальники попередили киян.

Погода, фото pxhere
Погода, фото pxhere

Згідно з даними, у Київській області у вівторок очікуються пориви вітру та шквали 15-20 м/с, вдень грози, в окремих районах град (I рівень небезпеки, жовтий). Вночі в середу заморозки на ґрунті 0 -5 градусів (I рівень небезпеки, жовтий).

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, вночі 13 травня в західних областях заморозки у повітрі 0 -3 градуси (II рівень небезпеки, оранжевий).

У центральних і північних областях, крім Дніпропетровської, заморозки на ґрунті 0 -5 градусів (I рівень небезпеки, жовтий).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, літня погода і невгамовні пожежі – метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на травень – заморозки, літня спека і дощі зваляться на голови українців.