У 2000 році "Брат-2" виявився збитковим проектом. Навіть незважаючи на успіх серед любителів кіно, фільм не покрив витрат виробництва.

Режисер Олексій Балабанов витратив на створення кінострічки понад 1,5 млн доларів, а в прокаті виручили лише мільйон. За словами його колег, він не скупився на великі гонорари для артистів. В ролі подруги Данила він бачив тільки Ірину Салтикову. Коли співачка запросила значну суму, він відмовлятися не став.

"Нікому такі гроші не плачу, але вам заплачу", - сказав тоді поп-зірці 90-х Балабанов.

кадри з фільму "Брат-2"
кадри з фільму "Брат-2"

В Америці творці фільму справили величезний фурор. Балабанов попросив іноземних колег змайструвати "самопал" Багрова, але ті злякалися, що він може вибухнути в руці актора. У підсумку цю справу доручили оператору Сергію Астахову.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

До речі, в'язниця, в якій опинився головний герой, була справжньою. Епізод знімали в дореволюційному будинку колишньої гауптвахти Московського гарнізону, де колись побували Троцький, Берія і рядовий Сергій Сельянов – продюсер фільму. Багато років тому, солдатом, він там відсидів 15 діб.

Синці Сергій Бодров отримав після бійки з трьома афроамериканцями. Балабанов попросив акторів бити його сильніше, щоб виглядало реалістично. У підсумку, у зірки фільму були зламані ребра.

кадри з фільму "Брат-2"
кадри з фільму "Брат-2"

Крім того, не всі музиканти із задоволенням погоджувалися на участь у проекті. Юрій Шевчук і "ДДТ" відмовилися від ролі в кіно, перечитавши сценарій. Не прозвучала у фільмі і пісня гурту "Чорний обеліск" – "Я залишаюся", який спочатку повинен був грати на задньому плані в ресторані "Метрополь". Творці замінили його на хіт Володимира Преснякова "Стюардесса на ім'я Жанна".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на багатьох фото Уолт Дісней складає пальці в дивний жест, і це не випадково.

Як повідомляв портал Знай.uа, зірка "Бригади" несамовито заговорив про війну – "Це бруд і страх".

Також портал Знай.uа писав, що Микита Михалков пригадав, як виховав повій – "Ми виросли на ваших...".