В Україні суд зобов'язав водіїв пропускати пішоходів, які переходять на червоне світло.

Верховний суд України постановив, що українські водії повинні завжди пропускати пішоходів, зокрема і на червоне світло світлофора, адже в разі аварії до відповідальності можуть притягнути обидві сторони.

Пішохід, фото: Getty Images
Пішохід, фото: Getty Images

Вночі в деяких регіонах України можливі заморозки

У вівторок і середу, 12-13 травня, відразу в декількох областях України оголошено штормове попередження. Так, погода зіпсується у більшості західних, центральних і північних областях. Синоптики прогнозують град, дощ, сильний вітер і заморозки на ґрунті. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Бойовики обстріляли Авдіївку, зокрема цивільне населення

На Донбасі найманці Путіна продовжують обстрілювати українські позиції, а також і цивільне населення. Зокрема, бойовики жорстоко з гранатомета обстріляли житловий будинок в Авдіївці. Відповідна інформація з'явилася на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

Військові, фото з вільних джерел
Військові, фото з вільних джерел

Найбільша металургійна компанія світу звинуватила Ахметова у завищенні цін на електроенергію

Найбільша металургійна компанія світу заявила, що в Україні електроенергія коштує у 2-3 рази дорожче, ніж в Європі. Металургійні заводи найбільшої сталеливарної компанії світу ArcelorMittal платять у Європіза за електроенергію у 2-3 рази менше, ніж в Україні криворіжський меткомбінат ArcelorMittal, який входить в цей холдинг.

В корпорації вважають, що в Україні ціна на електроенергію є завищеною і не відображає світовий тренд зниження цін на сировину та енергоресурси.

Пірати викрали двох членів екіпажу корабля, серед яких українець

У понеділок, 11 травня, стало відомо про те, що у Гвінейській затоці пірати напали на вантажне судно Rio Mitong під прапором Коморських Островів, яке прямувало в бік порту Малабо. Невідомі викрали двох членів екіпажу – українця і росіянина. Інцидент стався в суботу, 9 травня.

Інші члени команди зараз знаходяться в безпеці. Сам корабель, згідно з даними сайту Marinetraffic, після надзвичайної події прибув у Малабо.

вантажне судно, фото Pxhere
вантажне судно, фото Pxhere